VakantieWegwijzer reisorganisaties en zonvakanties naar Griekenland
Home     landen     griekenland print deze pagina  twitter vakantiewegwijs



   De Griekse Eilanden



   Zonvakanties



   Uitverkoop



   Zonvakanties



   Thema reizen



   Lastminutes



   Verre reizen



   Auto vakanties



   Wintersport



   Vliegtickets



   Stedentrips



   Hotels



   Campings



   Bungalowparken



   Accommodaties



   Reisorganisaties








Griekenland

  griekenland   vakanties   bestemmingen   lastminutes   vliegtickets   autoverhuur   hotels   vakantiehuizen   campings   all inclusives   foto's   kaart en plattegrond   video's   linkoverzicht griekenland


Algemene informatie over Griekenland
Kalos Irthate, hartelijk welkom in Griekendland!

Kalos Irthate in het land van de beroemde held Hercules, de wijsgeer Plato, het gevleugelde paard Pegasus, monsterlijke cyclopen, mooie Sirenen en de godin van de liefde; allemaal mythes uit de Griekse geschiedenis.



Dit prachtige land staat bekend om haar rijkdom aan overblijfselen uit de roerige historie. De Grieken zijn beschermers van hun traditie, maar verwacht niet dat zij niet weten hoe ze de feestdagen moeten vieren! Cultuurliefhebbers, zonaanbidders en feestbeesten kunnen in Griekenland hun hart ophalen!

De Baai van Balos in Kreta









Griekenland heet officieel Elliniki Dimokratia = Helleense Republiek, of Hellás). Het is een republiek in het uiterste zuidoosten van Europa. Het totale landoppervlak, inclusief alle eilanden, bedraagt 131.957 vierkante kilometer, en daarmee is Griekenland ruim drie maal zo groot als Nederland. De kust van het vasteland is bijna 4.000 kilometer lang.

In totaal heeft Griekenland bijna 400 Blauwe Vlag stranden. Daarmee staat Griekenland al jaren na Spanje op de tweede plaats in Europa. Griekenland heeft bovendien de schoonste zeeën van alle EU-lidstaten. In Griekenland zijn tal van duikscholen op veel verschillende locaties, maar ook zelfstandig kunt u onder water genieten van het prachtige heldere water en de vele flora en fauna die dit water u te bieden heeft.

Het vasteland van Griekenland bestaat voor 80% uit bergen en heuvels. De hoogste berg is Olympus in midden-Griekenland en is bijna 3.000 meter hoog. 98% van de Griekse bevolking is Grieks-Orthodox. Deze godsdienst lijkt het meest op het ons bekende Katholicisme.

De Grieken staan bekend om hun gastvrijheid. Kinderen zijn nooit een last en voor volwassenen hebben Grieken altijd een vrolijke groet en tonen ze veel hulpvaardigheid.

Het eten is gevarieerd, maar daar komt alleen de ontdekkende toerist achter. Probeer eens iets van de kaart dat u nog niet kent! Een lekkere ovenschotel of verse vis, op traditionele wijze bereid. Grieken drinken graag de traditionele drank, ouzo. Dit is een sterkte, anijsachtige drank, met een hoog alcoholpercentage. De wijn mavrodafni is een zoete traditionele wijn, die het proberen waard is.

Al met al is Griekenland een land met een hartelijke cultuur, veel natuurschoon, een heerlijk klimaat en een rijke historie!


Griekenland Griekenland











Bekende bestemmingen en steden
Griekenland is een land met vele rijkdommen en vele gezichten. Al is Griekenland als vakantieland, voornamelijk bekend om zijn zonovergoten stranden met azuurblauwe zee, met bekende vakantiebestemmingen als Kreta, Rhodos, Kos en Corfu, toch heeft Griekenland veel meer te bieden dan alleen deze bekende bestemmingen, die overigens allen een vakantie waard zijn.

Zo heeft Kreta een prachtig stuk natuur met de Samaria kloof. Rhodos heeft de vlindervallei, Thassos en Corfu zijn een en al bos. Op de bestemmingen zijn verschillende bestemmingen nader beschreven. De mooiste natuur van Griekenland is te vinden op het vaste land, zowel in de Pelopenessos als in Thraki. De nog ongerepte natuur is mooi, ruw en indrukwekkend. Er wordt gezegd dat de allermooiste natuur in Thraki ligt, vlakbij Turkije. Hier wordt een nationaal park beschermd door het Wereldnatuurfonds. Er leven hier in vrijheid uitzonderlijke dieren zoals flamingo's, visarenden, bijeneters, ijsvogels, ibissen, lepelaars, lynxen, ooievaars, stokstaartjes (siesels), visotters en vele soorten slangen en roofvogels. Voor natuurvrienden is dit een klein paradijs in Europa. De hoofdstad Athene heeft veel te bieden, onder andere de Acropolis, het Parthenon, de Olympische Tempel van Zeus, maar ook een bruisend uitgaansleven en het strand vlakbij.

Corfu is het meest noordelijke eiland van de Ionische eilanden. Langs de kust treft u veel verschillende badplaatsen aan, van zeer rustig tot heel levendig. Aan de westkust van Corfu zijn prachtige rotsformaties te vinden, met mooie blauwe baaien.











Griekenland kan worden onderverdeeld in zes regio’s:

  • West-Tracië ligt in het noordoosten en grenst aan Bulgarije en Turkije. Alexandroúpolis is de belangrijkste stad. Het gebied rond Thessaloniki wordt Macedonië genoemd. Thessaloniki is de tweede grootste stad van Griekenland. Het toeristische schiereiland Chaldiki ligt hier. Het gebied tussen de Albanese grens en Macedonië wordt Epirus genoemd. Economisch is dit zwak ontwikkeld en bosbouw en citrusteelt zijn hier belangrijk. Toerisme is hier in opkomst. Ioánnina is de belangrijkste stad. Er zijn hier verschillende mooie nationale parken te vinden.

  • Thessalië is een voornamelijk agrarische regio, die zeer vruchtbaar is, en ligt oostelijk in centraal-Griekenland. De havenstad Vólos en het centraal gelegen Lárissa zijn het meest bekend.

  • Het gebied tussen Epirus en Thessalië wordt Centraal-Griekenland genoemd. Het economische hart van Griekenland is hier te vinden, met de hoofdstad Athene. Een derde van de gehele bevolking woont hier. De grote havenstad Pireaus is hier te vinden.

  • Het zuiderlijk schiereiland heet Pelopponessos. Het is bergachtig, met veel olijfbomen. Hier is het mooi en authentiek.

  • De eilanden zijn verdeeld in eilandengroepen:
    De Ionische eilanden, met Corfu als belangrijkse eiland, waar toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is. Hier vind je meer Corfu informatie.

  • In de Egeïsche Zee liggen de noordelijke eilanden, die voornamelijk inkomsten krijgen uit landbouw en toerisme. Hier liggen ook de zuiderlijke eilanden, waar kleinschalig toerisme is op de Cycladen en massatoerisme op Rhodos en Kos die deel uitmaken van de eilandengroep Dodekanessos.

  • Het grote eiland Kreta maakt geen deel uit van een eilandengroep. Er is hier veel toerisme en landbouw.
    athene
    kos
    kreta
    rhodos
    mykonos
    corfu
    samos
    santorini
    meer bestemmingen



Cultuur
Griekenland werd tot 1000 voor Christus geregeerd door leiders van verschillende afkomst. Hierdoor heeft Griekenland een rijke geschiedenis met veel tradities. Voor cultuurliefhebbers is Griekenland een geweldig vakantieland, want weinig landen hebben een culturele lading als Griekenland. In Griekenland ligt de oorsprong van de westerse beschaving, democratie, literatuur, kunst en architectuur. Hier is de leer van Plato en Socrates ontstaan. Geen wonder dat Grieken tot op de dag van vandaag filosoferen hoog in het vaandel hebben staan.

Het Griekse volk is hartelijk en onspannen en laat zich zelden opjagen. Alles gaat in een rustig tempo. De meeste Grieken houden een siësta en blijven ’s avonds dan laat op.




















Het Griekse volk is hartelijk en onspannen en laat zich zelden opjagen. Alles gaat in een rustig tempo. De meeste Grieken houden een siësta en blijven ’s avonds dan laat op. Het familieleven staat in Griekenland centraal. Kinderen wonen vaak thuis tot ze gaan trouwen en komen vaak weer thuis wonen, met gezin, als een van de ouders overlijdt.

Grieken zijn heel bijgelovig. In Griekenland is niet vrijdag de 13e, maar dinsdag de 13e de ongeluksdag. Grieken denken dat het ongeluk brengt als je iemand rechtstreeks een mes doorgeeft en daarom leggen ze het mes eerst op tafel, waarna iemand het kan oppakken. Het merkwaardigst vinden velen het spugen op straat. Dit doen Grieken om het kwaad op afstand te houden. Bij baby’s en jonge kinderen wordt ook vaak op straat gespuugd om het boze oog op afstand te houden.

Grieken houden vast aan vele tradities met betrekking tot het huwelijk, de doop, overlijden, feestdagen en ondanks dat de Grieken geen rijk volk zijn, zijn hun feesten altijd groots.



Klimaat Griekenland
Griekenland heeft een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat er droge zomers en milde, regenrijke winters zijn. Griekenland is een groot land en er zijn dus grote verschillen tussen noord, oost, zuid en west, maar daarnaast ook nog eens tussen het vasteland en de eilanden.

De lente is over het algemeen de mooiste tijd om Griekenland te bezoeken. Alles staat dan in bloei. De heftige regenbuien in de winter zijn meestal van korte duur, al snel zal de zon zich weer laten zien. De gemiddelde jaartemperatuur in Athene ligt rond 17,7° C. Griekenland heeft het warmste klimaat van alle Zuid-Europese landen. In de zomer kan het in Griekenland tot hittegolven met temperaturen tot 45 °C komen. Op Kreta schijnt de zon 300 dagen per jaar en de middagtemperatuur komt zelden onder de 16 graden Celsius. Actueel weer in Griekenland kunt u vinden op www.weeronline.nl.



Accommodaties
Een vakantie in Griekenland kan qua luxe erg verschillen. Er kan gekozen worden om te gaan kamperen, de keuze kan vallen op een klein appartementencomplex, er zijn vele hotels en ook de mogelijkheid voor een all-inclusive vakantie is ruimschoots aanwezig. Er is voor elk wat wils!
    all inclusives griekenland
    campings griekenland
    hotels griekenland
    vakantiehuizen griekenland





Multimedia Griekenland Bijzondere vakanties
 kaart  
 foto's  
 video's  
 Jongerenreizen  
 Zeilvakantie  
 Zonvakantie  

Griekse eilanden Aanbieders Griekenland
 Corfu  
 Kos  
 Kreta  
 Mykonos  
 Rhodos  
 Samos  
 Santorini  

 ArkeFly.nl  
 Beachmasters.nl  
 Kras.nl  
 Jiba.nl  
 Neckermann.nl  
 Sunweb.nl  
 Transavia.com  





   Handige links



   Multimedia



   Vakantietips



   Accommodaties



   Reizen A-Z



   Sportreizen


   Landen



   Steden






Quick links: all inclusives - autoverhuur - brochures - bungalows - campings - disneyland - fietsvakantie - hotels - huwelijksreizen - kerstvakanties - lastminutes - marathonreizen - paardrijvakanties - reisorganisaties - stedentrips - verre reizen - vliegtickets - wintersport - zeilvakanties - zonvakanties  Landen: argentinie - aruba - australie - belgie - bonaire - brazilie - bulgarije - canada - china - cuba - curacao - cyprus - denemarken - dominicaanse republiek - dubai - duitsland - egypte - engeland - finland - frankrijk - griekenland - hongarije - ierland - ijsland - india - indonesie - italie - kroatie - maleisie - marokko - mexico - nederland - nieuw-zeeland - noorwegen - oostenrijk - polen - portugal - schotland - spanje - thailand - tsjechie - turkije - usa - zuid-afrika - zwitserland   Steden: amsterdam - antwerpen - athene - bangkok - barcelona- berlijn - brussel - dublin - florence - glasgow - helsinki - istanbul - kopenhagen - kuala lumpur - las vegas - lissabon - londen - madrid - manchester - milaan - moskou - new york - oslo - parijs - praag - rome - stockholm - sydney - venetie - wenen  Websites van Travelto: boekhotel.nl - reishonger.nl - skivakanties-frankrijk - skivakanties-italie - skivakanties-oostenrijk - skivakanties-tsjechie - skivakanties-zwitserland - boekhotel.be - hotstart.be
Help: sitemap - foute info op site? - link toevoegen? - ideeen of tips?   Contact: email ons 

Info: over ons - in de pers - sitemap - contact - adverteren  
Service: link toevoegen - partner worden - linkservice (uniek in Nederland!)
Copyright © 2008 - 2021 Travelto - termen en condities - home

This website is powered by: Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers. Het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur met uitgebreide faciliteiten. Geniet van een heerlijk verblijf bij Landal GreenParks. Op Ebookers.nl kan je zelf een stukje vakantie boeken of combineren en zelf samenstellen: goedkope vliegtickets kan je bij verschillende airlines op prijs vergelijken en boeken, een auto huren doe je bij de meest gerenommeerde bedrijven aan de beste prijs! FOX Vakanties ......dé verre reizen touroperator! Budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Een Husk Wintersport boek je al vanaf 59 euro inclusief busreis, accommodatie en skipas! Accorhotels.com, Europees marktleider in de hotellerie, met meer dan 4.000 hotels in 90 landen. Hotels voor iedereen; particulieren en zakelijk, vergaderingen en evenementen. D-reizen.nl - Dezelfde reis voor de laagste prijs Kras biedt stedentrips, vliegtickets en goedkope zonvakanties CheapTickets.nl is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.